Cum să vă controlați aportul de zahăr

Boala de care suferă majoritatea oamenilor este diabetul. Diabetul este, de asemenea, numit moarte lentă. Este o boală care, odată ce pune stăpânire pe corpul cuiva, nu o lasă pentru o viață întreagă. Cea mai gravă parte a acestei boli este că invită și multe alte boli în organism.

Este obișnuit ca diabeticii să aibă probleme la ochi, boli de rinichi și ficat și probleme la nivelul picioarelor. Prima boală a apărut după vârsta de patruzeci de ani, dar a devenit o cauză majoră de îngrijorare în rândul copiilor din zilele noastre.

Cât de periculos este

Nivelurile de glucoză din sânge cresc atunci când penetrarea insulinei în pancreasul corpului nostru este redusă. Această afecțiune se numește diabet. Insulina este un hormon produs de glanda digestivă. Funcția sa este de a transforma alimentele în energie în interiorul corpului. Acesta este hormonul care controlează cantitatea de zahăr din corpul nostru.

Când apare diabetul, organismul are dificultăți în a face energie din alimente. Nivelul crescut de glucoză în această situație începe să deterioreze diferite organe ale corpului. Această boală apare mai mult la bărbați decât la femei.

Diabetul este cauzat în mare parte de faptul că este ereditar și stilul de viață deteriorat. Aceasta include diabetul ereditar cauzat de stilul de viață de tip 1 și stilul de viață neregulat plasat în categoria de tip 2.

În prima categorie sunt persoane ale căror membri ai familiei sunt mai susceptibili de a avea această boală dacă oricare dintre părinți, bunici au diabet. De asemenea, dacă reduceți efortul fizic, nu dormiți complet, nu mâncați neregulat și consumați mai ales alimente fast-food și alimente dulci, șansele de a obține diabet sunt crescute.

Majoritatea deceselor la pacienții cu diabet sunt cauzate de un atac de cord sau accident vascular cerebral. Riscul de atac de cord la persoanele care suferă de diabet este de cincizeci de ori mai mare decât cel obișnuit. Creșterea cantității de glucoză din organism duce la modificări hormonale și celule deteriorate care afectează atât vasele de sânge, cât și nervii.

Acest lucru poate duce la blocarea arterei sau la un atac de cord. Riscul de accident vascular cerebral crește, de asemenea, la pacientul diabetic. Poate deteriora retina ochilor atunci când nu tratează diabetul mult timp. Acest lucru poate, de asemenea, orbi persoana pentru totdeauna.

Unele dintre măsurile de prevenire a diabetului vor veni la îndemână

Verificați nivelul de glucoză și fiți atenți dacă este mai mare de 100 înainte de mese și 125 după mese. Continuați să efectuați testul HbA1c la fiecare trei luni, astfel încât corpul dvs. să poată vedea nivelul real de zahăr. În conformitate cu aceasta, puteți consulta un medic și puteți lua medicamente.

Schimbați-vă stilul de viață și începeți să faceți efort fizic. Dacă nu doriți să mergeți la sală, mergeți trei-patru kilometri pe zi sau faceți yoga. Mănâncă mese cu conținut scăzut de calorii. Eliminați complet dulceața din mâncare.

Includeți legume, fructe proaspete, cereale integrale, produse lactate și surse de grăsimi omega-3 în dieta dumneavoastră. În plus, fibrele ar trebui, de asemenea, consumate. Mâncați de șase sau șapte ori pe zi, în loc să mâncați de trei ori pe zi.

Reduceți fumatul și consumul de alcool sau renunțați cu totul, dacă este posibil. Nu suprasolicitați munca biroului și dormiți suficient noaptea. Somnul scăzut nu este bun pentru sănătate. Meditați sau ascultați muzică etc. pentru a reduce stresul. Păstrați un control regulat de sănătate și monitorizați zilnic nivelul zahărului, astfel încât acesta să nu fie niciodată mai mare decât nivelul.

Odată ce zahărul este crescut, este foarte dificil să-i scadă nivelul, iar nivelurile crescute de zahăr continuă să aibă un efect negativ asupra părților corpului. Grâul și orzul iau 2-2 kg și se macină cu un kilogram de năut. Mănâncă acest năut aromatizat cu făină în aceeași masă.

Pacienții cu diabet zaharat în alimente tărtăcuță amar, schinduf, Copan, spanac, dovlecei, sfecla, vinete, tărtăcuță, tărtăcuță, ridiche, conopidă, Bruce, roșii, varză și legume cu frunze ar trebui să includă.

Fructele includ fructe de padure, lamaie, amla, rosii, papaya, pepene galben, guava cruda, portocala, sezoniera, nucsoara, pere. Mango, banane, mere, curmale și struguri nu trebuie consumate deoarece conțin mai mult zahăr. Cosul de schinduf trebuie să se înmoaie noaptea și să mănânce stomacul gol în fiecare dimineață. Includeți migdale, usturoi, ceapă, impulsuri încolțite, Chana încolțită cu coajă, satsu și mei etc. și folosiți foarte puțin cartofi, orez și unt.