TRATAMENT NATURIST PENTRU ARTRITA REUMATOIDA: 19 REMEDII NATURALE PENTRU ARTRITA REUMATOIDA

CE SUNT BOLILE REUMATICE? Bolile reumatice sunt un set de boli diferite care împărtășesc simptome comune, cum ar fi inflamația, durerea și durerea articulațiilor, mușchilor, tendoanelor și mobilității reduse.

Printre bolile reumatice, există mai multe tipuri de artrită, iar sub acest termen acoperă bolile care perturbă funcționarea normală a articulațiilor. Un alt nume pentru bolile reumatice este bolile musculo-scheletice, deoarece acestea se caracterizează prin simptome care apar în una sau mai multe părți ale sistemului musculo-scheletic. Nu există medicamente pentru cauza bolii, dar cu dieta, unele exerciții fizice și utilizarea corectă a medicamentelor, boala poate fi controlată.

Bolile reumatice acoperă mai mult de 200 de boli și tulburări

Cele mai frecvente boli reumatice sunt:

  • Osteoartrita
  • Poliartrita reumatoidă
  • Lupus eritematos sistemic (les)
  • Gută
  • Fibromialgie
  • Sclerodermie

În lume, milioane de oameni suferă de un fel de boală reumatică. Bolile reumatice atacă în principal articulațiile, oasele, mușchii și tendoanele, dar unele boli afectează și organele interne. Majoritatea bolilor reumatice sunt autoimune.

Cu alte cuvinte, apare atunci când sistemul imunitar, care se presupune că protejează organismul de efectele dăunătoare ale mediului, începe să atace propriile celule. Nu se știe cu siguranță cum se formează boala, în timp ce în unele boli, femeile sunt mai predispuse decât bărbații, de exemplu. lupus, artrită reumatoidă. Cu toate acestea, guta este mai pronunțată la bărbați.

UNGUENT DE VENIN DE ALBINE PENTRU DURERE ÎN OASE ȘI ARTICULAȚII

Apitoks benefice pentru boli de sciatica, sciatica, artrita, artroza, spondiloza( exacerbări), gută, afecțiuni ale ligamentelor, boli de cefalorahidian sistem (și a altor boli ale oaselor și articulațiilor), osteoartrita…

Artrita înseamnă literalmente “inflamație articulară”, dar este folosită ca nume de grup pentru o familie complexă de tulburări musculare, care includ mai mult de 100 de boli sau afecțiuni diferite. Când ne gândim la artrită, apare de obicei imaginea unei persoane în vârstă, dar artrita poate afecta persoane de toate vârstele, chiar și copii

Osteoartrita este una dintre cele mai frecvente forme de artrită în care articulațiile se uzează. Simptomele se dezvoltă de obicei treptat și includ: articulații rigide, rigiditate după odihnă care se îmbunătățește odată cu mișcarea și durere care se agravează după activitate sau până la sfârșitul zilei.

Cartilajul protejează articulațiile și oprește oasele să se frece unul împotriva celuilalt. În osteoartrită, acest cartilaj devine deteriorat. Uneori cauza osteoartritei este neclară. Acest lucru se poate datora pur și simplu utilizării excesive a unei anumite articulații, aceasta se numește osteoartrită primară. În alte cazuri, osteoartrita poate fi, de exemplu, din cauza obezității. În aceste cazuri, se numește osteoartrită secundară.

Artrita reumatoidă este o altă formă comună de artrită. Aceasta este o boală autoimună. În artrita reumatoidă, sistemul imunitar atacă articulațiile și alte părți ale corpului, astfel încât provoacă simptome care includ adesea durere, oboseală și articulații calde, umflate, inflamate. Este important să rețineți că este posibil să aveți atât osteoartrită, cât și artrită reumatoidă. De exemplu, o persoană poate avea artrită reumatoidă la genunchi și osteoartrită în oasele coloanei vertebrale. Osteoartrita nu provoacă artrită reumatoidă, dar artrita reumatoidă poate duce la osteoartrită secundară, provocând în primul rând leziuni articulare. Activitatea fizică are un efect pozitiv asupra artritei și poate îmbunătăți durerea, funcția și sănătatea mintală.

Inflamația este un proces normal în organism pentru vindecare

Inflamația apare ca o apărare împotriva virușilor sau bacteriilor, precum și un răspuns la nemulțumiri precum arsurile. Cu toate acestea, artrita inflamatorie provoacă inflamație fără niciun motiv aparent. Nu există o singură cauză pentru toate tipurile de artrită; cauza în fiecare caz variază în funcție de tipul și forma artritei.

Cele mai multe tipuri de artrita sunt cauzate de o combinație de mai mulți factori care lucrează împreună, deși unele condiții de artrita nu au nici o cauză evidentă și sunt aparent http://www.lifestyleblog.ro/flekosteel-adjuvant-pentru-dureri-musculare-si-articulare/ imprevizibile în apariția lor. Artrita reumatoidă apare atunci când sistemul imunitar atacă țesuturile din organism, în special țesutul conjunctiv, ducând la inflamația și durerea articulară și degenerarea țesutului conjunctiv.

Factorii de risc și simptomele artritei:  unele factorii s-au dovedit a fi asociate cu un risc mai mare de artrita. Unii dintre acești factori de risc sunt variabili, în timp ce alții nu sunt.

  • Vârsta – Riscul de a dezvolta majoritatea tipurilor de artrită crește odată cu vârsta
  • Pol – Cele mai multe tipuri de artrita sunt mai frecvente la femei; 60% din toate persoanele cu artrita sunt femei. Guta este mai frecventă la bărbați decât la femei
  • Genetică – Genele specifice sunt asociate cu un risc mai mare de anumite tipuri de artrită, cum ar fi artrita reumatoidă (RA), lupusul eritematos sistemic (LES) și spondilita anchilozantă (AS).
  • Greutate și obezitate – Greutatea excesivă poate ajunge atât la începutul, cât și la progresia osteoartritei genunchiului
  • Nemulțumiri comune – Deteriorarea articulației poate duce la apariția osteoartritei în această articulație
  • Infecție – Multe antimicrobiene pot infecta articulațiile și pot submina dezvoltarea diferitelor forme de artrită
  • Profesie – Unele profesii care implică re-îndoirea genunchiului și ghemuirea sunt asociate cu osteoartrita articulației genunchiului. Semnele de avertizare ale artritei includ durere, umflare, rigiditate și dificultăți în mișcare rapidă.
  • Durere – Durerea artritei poate fi permanentă sau poate veni și pleca. Durerea poate fi izolată într-un singur loc sau o puteți simți în multe părți ale corpului
  • Umflare – Unele tipuri de artrită determină pielea din zona afectată să se înroșească și să se umfle și să se simtă caldă la atingere
  • Rigiditate – Rigiditatea este un simptom tipic al artritei, unele forme de artrită determină o rigiditate crescută după trezirea dimineața, după ce ați stat mai mult la masă sau după ce ați stat mai mult în mașină, în timp ce altele au dus la amorțeală după exerciții fizice sau se caracterizează prin rigiditate constantă
  • Dificultate cu mișcări rapide – Mutarea rapidă sau ridicarea de pe un scaun nu ar trebui să fie dificilă sau dureroasă, dar poate indica artrită sau alte probleme comune.

Simptomele artritei se pot dezvolta treptat sau brusc, artrita este cel mai adesea o boală cronică, simptomele pot veni și pleca sau pot dura mult timp. Nu există o dietă specifică care să trateze artrita. Cu toate acestea, există mai multe tipuri de alimente care pot ajuta persoanele cu această afecțiune prin reducerea inflamației.

Alimente care sunt bune pentru sănătatea generală:

  • Pește
  • Nuci și semințe
  • Fructe și legume
  • Câine
  • Ulei de măsline întreg
  • Boabe

Există mai multe obiceiuri importante care vă pot ajuta să vă gestionați cu succes boala:

  • Fii organizat – Monitorizați-vă simptomele, nivelul durerii, medicamentele și posibilele efecte secundare pentru a vă consulta medicul. Puteți marca orice modificări și puteți preveni complicațiile potențiale. În acest fel, vă va fi mai ușor să controlați boala și să obțineți o ușurare.
  • Rămâi activ – Exercitarea este utilă pentru gestionarea artritei și a sănătății generale. Sporturile recreative sunt foarte de dorit, dar este important ca pacientul să nu aibă anxietate excesivă, deoarece acest lucru poate duce la contracepție. Chiar și mersul câinelui în mod regulat sau jocurile video pe console vă pot menține flexibilitatea articulațiilor sau forța musculară. Modalitățile originale de a activa corpul și de a reduce greutatea corporală sunt, de asemenea, spălarea mașinilor, jocul cu copiii, dansul și plimbarea cu bicicleta.
  • Mănâncă alimente sănătoase – O dietă sănătoasă va întări sistemul imunitar și vă poate ajuta să obțineți o greutate sănătoasă și să controlați inflamația. Fiind obezi pune o presiune suplimentară asupra articulațiilor, iar dacă scapi de kilogramele în plus într-o mare măsură, vei ușura simptomele artritei reumatoide. Prin urmare, asigurați-vă un meniu sănătos și echilibrat pe care îl planificați în avans și respectați în mod regulat. Evitați alimentele rafinate, prelucrate și produsele antiinflamatoare de origine animală și alegeți alimente vegetale întregi care sunt antioxidante și au proprietăți antiinflamatorii.
  • Pentru a îmbunătăți somnul – Somnul nu este un lux. Acesta este un proces care este foarte important pentru sănătatea fizică și psihică. Somnul slab poate agrava durerea și oboseala în artrită. Luați măsuri pentru a vă îmbunătăți somnul, astfel încât să puteți adormi mai ușor – evitați cofeina și exercițiile fizice intense seara. Du-te la culcare în același timp în fiecare noapte, iar obiectivul tău este de 8 ore de somn. Dacă aveți probleme cu adormirea, faceți un duș cu apă caldă înainte de a merge la culcare pentru a vă relaxa corpul și a vă pregăti pentru culcare. Nu stați în aceeași poziție pentru perioade lungi de timp; faceți pauze regulate atunci când vă deplasați.
  • Confruntarea cu stresul – Însăși fluxul de tratament pentru artrita reumatoidă poate fi foarte stresant pentru pacient, mai ales dacă simptomele sunt foarte pronunțate. Anxietatea și depresia se dezvoltă. Pentru a preveni ca boala să vă afecteze psihicul, discutați cu o persoană profesională, cum ar fi medicul sau psihologul ales. În fiecare zi, găsiți timp pe care îl dedicați relaxării și relaxării. Exercițiile de respirație profundă vă pot ajuta să vă calmați. Căutați sprijin din partea familiei, prietenilor și colegilor. Dacă programele, discuțiile și atelierele legate de artrită sunt organizate la locația dvs., înscrieți-vă pentru a participa, a vă împărtăși experiența cu ceilalți și a învăța ceva nou.

Printre persoanele cu artrită, cele mai frecvente comorbidități sunt:

  • inima
  • Boala
  • Afecțiuni respiratorii cronice
  • Diabet
  • Accident vascular cerebral

Factorii de risc pentru alte boli cronice în rândul persoanelor cu artrită sunt frecvente, cum ar fi:

  • Tensiune arterială crescută
  • Inactivitate fizică
  • Colesterol ridicat
  • Obezitate
  • Sex oral

Fumatul afectează, de asemenea, negativ sinteza colagenului, o proteină cheie care formează țesutul conjunctiv și scheletul osos, precum și crește leziunile oxidative și reduce circulația sângelui și aportul de nutrienți în țesuturile articulațiilor și oaselor.