Cum îți poți crește abilitățile sexuale

Te găsești prea ocupat, prea obosit sau prea distras pentru sex? Sau unitatea dvs. nu pare să fie acolo ca înainte? Testosteronul nu este responsabil doar pentru libido. Mai ales pentru femei, dorința provine dintr-un set mult mai complicat de interacțiuni hormonale și emoționale. Dar pentru bărbați, în timp ce testosteronul nu este întreaga poveste, joacă un rol principal, iar stilul de viață modern poate fi cel mai rău dușman al T-ului tău.

Există un nou sindrom numit sindrom masculin iritabil sau IMS, care se datorează deficienței de testosteron. Aceasta depășește libidoul scăzut și include retragerea emoțională, lipsa motivației, agresivitatea, schimbările de personalitate și anxietatea. De asemenea, poate prezenta comportamente autodistructive precum jocurile de noroc, alcoolismul și workaholismul.

Care este cel mai bun lucru

Dacă acest lucru sună ca tine sau omul tău, nu ești singur. Testosteronul scăzut afectează cel puțin 13, 8 milioane de bărbați, cu un număr semnificativ dintre aceștia fiind bărbați în 30 de ani. Impactul low T nu este doar un apetit sexual scăzut sau chiar probleme de dispoziție. Deficitul de testosteron duce la rate mai mari de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și fracturi osoase, proiectate să coste până la 500 de miliarde de dolari în SUA în următorii 20 de ani.

Testosteronul scăzut crește, de asemenea, șansa unui bărbat de deces. Un studiu a urmărit 800 de bărbați timp de 50 de ani și a arătat că grupul cu cele mai scăzute niveluri de testosteron a avut o șansă cu 33% mai mare de deces din toate cauzele decât grupul cu cele mai ridicate niveluri de testosteron. Și un alt studiu a arătat că bărbații cu deficit de testosteron au avut niveluri de mortalitate cu 88% mai mari decât bărbații cu testosteron normal.

Deci, de unde știi unde stai când vine vorba de T? Dacă sunteți un om care se confruntă cu simptome IMS sau observați creșterea în greutate, oboseala, pierderea musculară, chelie de model masculin sau modificări ale libidoului, testați-vă de un medic de medicină funcțională care vă poate ajuta să abordați cauza principală a problemei.

Ce trebuie să faceți

În timp ce înlocuirea hormonală este o opțiune pentru unii, bărbații care iau următorii șapte pași sunt adesea capabili să-și dezintoxice testosteronul, unitatea sexuală și multe alte simptome ale deficienței T care merg împreună cu acesta.

  • Stai trim.

Grăsimea din burtă și obezitatea sunt ucigași de testosteron. Un studiu a arătat că băieții adolescenți obezi au până la 50% mai puțin testosteron decât colegii lor non-obezi. Un motiv pentru aceasta poate fi faptul că celulele grase conțin mai multă aromatază, o enzimă care transformă testosteronul în estrogen.

Din păcate, obezitatea și testosteronul scăzut se consolidează reciproc, ducând la o spirală de creștere în greutate și dezechilibru hormonal la bărbați. Vestea bună este că inversarea spiralei se consolidează reciproc.

  • Ia opt ore de somn.

Un studiu a arătat că, după doar o săptămână de doar cinci ore de somn pe noapte, nivelul de testosteron a scăzut cu 10-15%. În timp ce supraviețuiesc pe doar câteva ore poate suna macho pentru unii, este de fapt erodează cel mai important hormon masculin.

  • Evitați toxinele care dăunează testiculelor.

Ftalații și parabenii din produsele de îngrijire personală, cum ar fi loțiunile și cremele de bărbierit, și BPA în sticle de plastic și pe chitanțele magazinului, sunt anti-androgeni, ceea ce înseamnă că perturbă producția și funcția mai multor hormoni, inclusiv testosteronul.

Așadar, înverzește-ți dulapul de baie, folosește sticle de apă reutilizabile din oțel inoxidabil și spune nu datorită încasărilor din magazine pentru a evita aceste substanțe chimice.

  • Relaxează-te ca un profesionist.

Stresul este un factor major al T scăzut.în cele din urmă, hormonii suprarenali, hormonii tiroidieni și hormonii sexuali sunt interconectați într-un dans frumos, dar complicat.

Un fenomen condus de stres numit “furtul cortizolului” poate duce la un dezechilibru hormonal în care producția de testosteron este scăzută în favoarea cortizolului. Stresul crește, de asemenea, producția de aromatază și 5-alfa-reductază, două enzime care descompun testosteronul.

Dacă vă relaxați și respirați, meditați, faceți yoga sau altfel vă stimulați sistemul nervos parasimpatic, chiar și pentru doar 10 minute pe zi, dați sistemului hormonal șansa de a reporni și reechilibra, scăzând cortizolul și crescând testosteronul.

  • Evitați statinele și mâncați mai mult ulei de pește.

Nu numai că medicamentele cu statină au un impact negativ asupra mitocondriilor, centralele energetice ale metabolismului dvs., s-a demonstrat că scad testosteronul liber și total. Acest lucru este cel mai probabil, deoarece colesterolul este blocul de construcție al tuturor hormonilor steroizi: colesterolul devine DHEA, care la rândul său devine testosteron.

Mananca mai mult ulei de pește va reduce inflamatia (inflamatia scade testosteronul) și va sprijini, de asemenea, producția de colesterol sanatos, la final de bloc pentru T. Ca un bonus, ulei de pește, de asemenea, scade sex hormon binding globulin, autobuz școlar-cum ar fi proteine care ferries testosteron în jurul corpului, astfel încât mai mult testosteron este gratuit și disponibil.

  • Luați-vă vitaminele în serios.

Vitaminele A și e și mineralele zincul și seleniul sunt ca îngrășământ pentru producția de androgeni și funcția testiculară. În timp ce în lumea dezvoltată putem mânca o mulțime de alimente, cea mai mare parte este scăzută sau lipsește total aceste micronutrienți importanți.

Suplimentele sunt o modalitate vizată de a obține mai mulți dintre acești nutrienți critici sau de a mânca mai multe crustacee pentru zinc și seleniu, morcovi și kale pentru vitamina A și migdale și semințe de floarea soarelui pentru vitamina E.

Ce ai nevoie

Unitatea dvs. sexuală poate rămâne ridicată târziu în viață, dar de multe ori energia dvs. pentru sex se poate diminua. Scăzut de energie afectează nu numai viata sexuala, dar poate transporta pe la alte părți ale vieții tale, de asemenea. Puteți deveni apatic, nu mai găsiți plăcere în activitățile preferate și deveniți mai sedentari.

Hormoni scăzuți. Lipsa energiei sexuale s-ar putea datora hipogonadismului masculin, care apare atunci când testiculele nu produc suficient testosteron, hormonul sexual masculin. De fapt, oboseala este unul dintre cele mai frecvente efecte secundare.

Nivelurile de testosteron scad cu aproximativ 1% în fiecare an începând cu sfârșitul anilor 30 și ar putea scădea cu până la 50% până la vârsta de 70 de ani. (Un test de sânge de la medicul dumneavoastră poate determina dacă aveți testosteron scăzut.) Terapia de substituție cu testosteron, care este administrată prin implanturi absorbabile pe peleți, geluri topice, plasturi și injecții, poate ajuta adesea la scânteia energiei sexuale la bărbații cu niveluri scăzute.

În acest caz, discutați cu medicul dumneavoastră despre administrarea unui medicament ED sau despre explorarea altor opțiuni pentru obținerea sau menținerea unei erecții, cum ar fi utilizarea unei pompe de penis.

Când nu ai energie sexuală, trebuie să te miști. Exercitiile fizice regulate este una dintre cele mai bune boostere naturale de energie. Numeroase studii au legat exercițiile fizice cu îmbunătățirea oboselii, în special în rândul persoanelor sedentare. Nu aveți nevoie de mult pentru a obține un șoc — 2, 5 ore pe săptămână de exerciții de intensitate moderată pot face trucul. Concentrați-vă pe o combinație de exerciții cardio și purtătoare de greutate, cum ar fi mersul rapid și antrenamentul de forță.