Icre de okara

Reteta laptelui de soia a trezit un viu interes printre voi, dragii mei cititorii. Unii mi-ati cerut sa fac un tutorial amanuntit al procesului de preparare, in timp ce altii m-ati intrebat ce se poate face cu pulpa ramasa de la lapte. Ca sa raspund si aici celor doua intrebari, imi doresc sa fac un tutorial (video sau foto) cu procesul de preparare insa timpul momentan nu mi-e prieten si nu pot promite o data exacta. Insa de indata ce se va ivi ocazia, o voi face. Cat despre okara, reteta pe care o prepar mereu si pe care o indragim este cea de fata. Asa dupa cum ati observat in reteta laptelui de soia, prefer sa fierb laptele cu tot cu pulpa, nu doar pentru un aport mai crescut de nutrienti ci si datorita faptului ca pot utiliza pulpa in diverse retete.

Ce este okara?

Okara este pulpa ramasa de la prepararea laptelui de soia. Ea poate fi utilizata cruda (prin uscare si transformare in faina) sau fiarta.

Cum se foloseste?

Okara se foloseste ca adaos nutritiv si proteic in diverse preparate: paine, muffins, pancakes, burgeri vegetali, chiftele, pateuri.

Reteta de fata este probabil cel mai simplu si rapid mod de a pregati okara. Anais adora acest pateu, numit de unii si “icre” datorita consistentei sale spumoase si a asemanarii cu icrele.

Icre de okara

  • pulpa fiarta, ramasa de la 1 portie lapte de soia 
  • 1/2 lingurita de sare neiodata
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/4 cana ulei de masline
  • 1 ceapa verde taiata marunt sau o ceapa mica tocata marunt
  1. Dupa ce laptele de soia a fiert, pulpa se strecoara printr-un strat dublu de tifon (sau punga pt laptele vegetal). Este bine ca aceasta sa nu fie stoarsa complet de lapte.
  2. Se pune intr-un castron impreuna cu sarea, zeama de lamaie si putin ulei. SE mixeaza cu mixerul de mana, adaugandu-se trepatat uleiul ca la maioneza. Consistenta finala trebuie sa fie spumoasa, aerata. 
  3. Se adauga si ceapa si se amesteca pana la incorporare.
  4. Se serveste pe paine, alaturi de salate de legume. Este foarte gustoasa.

One thought on “Icre de okara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>