Icre de fasole

Beans caviar

Nu am incercat niciodata icrele de peste asa ca nu stiu de ce retetei de fata i se spune asa: datorita unei oarecare asemanari de gust sau de aspect. Si probabil nici n-as fi incercat reteta, avand in vedere denumire, daca nu as fi gustat intr-o oarecare ocazie la o matusa. Se fac foarte rapid si merg de minune pe paine prajita sau cu bastonase de legume.

Icre de fasole

- 250 g fasole alba fiarta

- 1 ceapa mica taiata marunt

- 1 l-ta zeama de lamaie

- 2-3 lg ulei

- sare dupa gust

  1. Fasolea se da prin masina de tocat carne sau prin robot, avand insa grija sa nu o pasam prea mult pentru a nu deveni crema. O textura mai neomogena este indicata.
  2. Adaugam uleiul, zeama de lamaie, sarea si ceapa si amestecam cu o lingura.
  3. Servim cu ardei, rosii, masline, paine prajita etc.

12 thoughts on “Icre de fasole

  1. Si eu am fost mirata cand am auzit prima oara de icre de fasole. Insa m-am linistit rapid cand mi-am dat seama ca e de fapt fasolea frecata :)

    PS: si merge asa de bine cu ceapa rosie… iuuuummmmi

  2. Se numesc icre de fasole pentru ca se prepara ca si icrele de peste, frecate cu ulei, tocmai sa fie ca o pasta si se aseamana foarte bine la consistenta. Eu stiu reteta de multa vreme asa . Dar oricum s-ar face sunt bune :-)

  3. @ Ereena
    - mersi pt info! Habar n-aveam, de-acum stiu de ce le spune asa siu cum se mai pot prepara. Se pare ca eu am facut varianta mai simpla si mai usoara ;)) Mi-era oricum foame si nu mai puteam astepta sa le frec cu ulei. Mersi din nou!

  4. asta e iahnie,nu sunt icre de fasole..
    doar ouale pestilor se cheama icre :)
    ca seamana un pic cu icrele,cum zici tu,e doar o intamplare.
    asta nu inseamna ca sunt icre

  5. mai mult de curioasa am facut mancarica asta si sunt foarte incantata de gustul ei :) denumirea nu prea imi place….dar e yummy!

  6. @ Lacrima
    - da, si cu muraturi merge fantastic! Mersi, trec pe la tine!

    @ Anonim
    - :) Categoric nu sunt icre, pt ca doar pestii au icre. Insa asa cum explica si Eerena mai sus, este vorba despre asemanarea modului de preparare. Ca sa te convingi, iata cate retete exista: http://www.google.ro/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=icre+de+fasole Si cred ca vroiai sa spui ca arata ca fasolea batuta deoarece iahnia de fasole este o “alta mancare de peste” :) avand in vedere ca acolo boabele de fasole raman intregi si rezulta mai degraba o mancarica decat o pasta. Nici ciocolata alba nu este ciocolata deoarece nu contine cacao, dar pt asta tot poarta denumirea de ciocolata, datorita aceluiasi procedeu de fabricare. Cred ca este mai putin importanta chestiunea numelui. Daca nu iti place cum suna icre, ii poti spune pasta si am rezolvat problema :)

    @ Brianna
    - e foarte buna, ai dreptate. Si mie imi place mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>